Oрганизатор догађаја је Канцеларија за младе ГО                                                                             Врачар а трибина је окупила више од стотину                                                                             младих са исте општине.

                                                                           Арно је својом причом о хуманитарном раду на                                                                             Косову и Метохији задивио и дирнуо пуну салу                                                                             младих људи који су дошли да чују његово                                                                             предавање. Његова великодушност и посвећеност                                                                             циљу није могла никога да остави равнодушним.Свака Гујонова реч остаће дубоко урезана у сећању младих са Врачара, а како би могли да је поделе и са другима, на поклон су добили примерак Гујонове књиге коју је он за сваког понаособ потписао. Иако су му привремене институције у Приштини забраниле улазак на Косово и Метохију, Арно Гујон није прекинуо своју петнаестогодишњу мисију помоћи српском народу а његова порука је да можда не можемо да променимо свет али да свако од нас може бар мало помоћи онима којима је помоћ заиста потребна.


Aутор описује Србију онакву какву је види странац који је сопствену судбину повезао са судбином Срба, тако што се, из љубави према овој земљи, са супругом Иваном настанио у Београду. „Сви моји путеви воде ка Србији“ – истовремено је и морални став Арноа Гујона, дирљив исказ вере у хумане вредности и доброту, сведочанство о решености да се у време великих искушења буде на страни невиних страдалника.


А ми смо искористили време ца Арноом да поделимо искуства и да применимо по нешто из богатог искуства  аутора и будемо још бољи.